در روزهای پایانی آذر 1400 با توجه به وجود باد گرمش[1] که همواره در استان گیلان در این فصل وجود دارد، 22 منطقه آتش گرفته و گروههای امداد از رودسر تا رودبار درگیر نجات جان جنگل بودند. در شب چله، پس از یک هفته وزش باد گرم و با وجود مراقبتهای تیم اجرایی بانی، آتشی که از جنگل مجاور از دو روز قبل آغاز شده بود، در منطقه لیشک نیز شعلهور شد.
با توجه به گرمای هوا در بهار و تابستان و بارندگیهای آن دوره، رشد سرخس پنجه عقابی در منطقه افزایش یافته و در پایان تابستان شروع به خشک شدن نمود، هر چند که تیم اجرایی بانی بخش بزرگی از سرخسهای خشک شده پیرامون نهالها و نیز اطراف حصارهای منطقه را پاکسازی کردند، با کاهش بارشهای فصلی پاییزی 1400 و خشکی بیش از حد روزهای پایانی پاییز، آنچه نباید میشد روی داد.
در کل استان گیلان بنظر میرسد در حدود 1000 هکتار منطقه محدوده آتشسوزی داشته ایم و در منطقه سیاهکل که با بیشترین حجم آتش مواجه بوده حدود 430 هکتار؛ منطقه نهالکاری لیشک سیاهکل نیز در کل وسعت 91 هکتاری، اسیر شعلههای آتش شد، خوشبختانه با توجه به وجود سرخسها و سرعت وزش باد آتشسوزی عمیق نبوده و به لایه زیرین خاک و تاج پوشش درختان نیز آسیب نرسانده و تعداد کل درختان بزرگ سوخته در منطقه محدود است. اکنون ما نمیتوانیم برآورد دقیقی از میزان نهالهای آسیب دیده، داشته باشیم زیرا که با توجه به سرد شدن دیر هنگام هوا و نیز خواب دیر درختان، تا زمان رویش بهاره و جوانهزنی مشخص نخواهد شد.
تیم بانی جنگل با ادای احترام و همدردی به تمام همراهان و شرکای خود، اعلام میدارد که ما برعهدی که بستیم پایدار ایستادهایم و از اعتماد و همراهی شما به خود میبالیم و متعهدیم که:
دبیرخانه بانی جنگل و مدیریت سبزکاران بالان پاسخگوی تمامی سوالات شرکا و همراهان بانی جنگل است. ما به اعتماد و همراهی و همدلی شما، در احیای اکوسیستم جنگل مصر هستیم، جوانه میزنیم و امید میپراکنیم بر این دشتهای سوخته از بیمهری.
[1] گرمش، بادی گرم و خشک است که بیشتر در فصل سرد سال، در شمال رشته کوه البرز میوزد. علت اصلی ایجاد باد گرمش استقرار سامانه پرفشار و یا زبانه آن بر روی فلات ایران و سامانه کم فشار و یا زبانه آن بر روی جنوب دریای کاسپین است.