اینجا فقط تولّد امیرپارسا نیست!

تولدمه، دمت گرمه که اومدی اینجا کادو بدی!

نمی‌دونی چه قدر برام ارزشمنده که وارد این صفحه شدی برای کادو دادن به منی که قدردان نگاهت، حضورت، وقتت و مشارکتت تو تمام محتواها هستم. زیاد پر حرفی نمی‌کنم، فقط بدون هر مبلغی که به عنوان کادوی تولد به من میدی، مستقیم میره برای پروژه «احیای بخشی از جنگل‌های هیرکانی» که اوضاع خوبی ندارن :(
راستی، نگران اینکه بدون علم و آگاهی این اتفاق بیفته و آسیب بیشتری به جنگل برسه نباش، تمام درخت‌هایی که قراره کاشته شه، درخت‌های بومی همون منطقه هستن. هر مبلغی هم خواستی بدی من یک دنیا ازت ممنونم.

دمتون گرم


 

آمار زیر هم نشون میده چه قدر جمع شده و چند تا درخت تا الان قراره کاشته شه
تا این لحظه اینقدر جمع شده
[br_collaboration_influencer_sum]
این تعداد نهال کاشته خواهد شد
[br_collaboration_influencer_tree]

 

اطلاعات بیشتر

پروژه احیای مشارکتی جنگل با نام «بانی جنگل» در سال 1399 در راستای پروژه بزرگمان «درختانی برای آینده» متولد شد. یک پروژه ده ساله با هدف تغییر نگاه و نگرش نسبت به کاشت و داشت و نگهداری از درختان و حفظ مشارکت مردمی است که در 5 فاز در 5 ناحیه رویشی کشور اجرا خواهد شد. در مرحله نخست پروژه را در یکی از بکرترین نقاط جنگل‌های هیرکانی و به وسعت 90 هکتار بازآفرینی می‌کنیم زیرا می‌خواهیم همه شریک این اتفاق بزرگ باشیم و جنگلی بنیان گذاریم برای آینده.

جنگل‌کاری در منطقه جنگلی لیشک برای حیات دوباره یک اکوسیستم جنگلی است که کمک زیادی به ایجاد و تداوم چرخه حیات موجودات زنده منطقه از گونه‌های گیاهی گرفته تا گونه‌های جانوری خواهد کرد.

اثر انگشتی در آسمان ایران خلق کنید

نهالهای بسیاری منتظر هستند تا خانه‌دار شوند. 9 گونه نهال بومی این منطقه از جنگلهای هیرکانی شامل بلوط، ممرز، انجیلی، گیلاس وحشی، ون، توسکا، شمشاد، بارانک و افرا هر کدام با کمک شما به دنبال خانه جدیدی برای خود می‌گردند

                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

دلایل اهمیت پروژه «بانی‌جنگل»
پروژه «بانی جنگل» با معیاری به نام SFN (مدیریت پایدار جنگل- sustainable forest management) برنامه‌ریزی شده است. در پروژه «بانی جنگل» ابعاد اکولوژیکی، اقتصادی و اجتماعی جنگل مورد توجه قرار گرفته است. این فرآیند باعث استمرار تولید خدمات و محصولات جنگلی بدون کاستن از ارزش ذاتی آن می‌شود و توان مولّد جنگل بدون اثر سو بر محیط فیزیکی و اجتماعی حاشیه جنگلها برای نسلهای آینده تضمین می‌شود. جنگل سرمایه ثابت ملی است، یعنی به نوعی پشتوانه اقتصاد و منافع بلندمدت ایرانیان شامل نسل حاضر و آینده است. این منابع به منابع تجدیدشونده معروف هستند و در همه جهان با بحرانهایی روبرو هستند. بخشی از عوامل مخرب، مربوط به توسعه است که در کشورهای جهان سوم یا در حال توسعه شدت بیشتری یافته است. در ایران متوسط تأثیرات تغییرات اقلیمی بیش از دو برابر متوسط جهانی است. برای مثال افزایش گرما در جهان 1 درجه و در کشور ما 2.3 درجه بوده است. این افزایش در موارد دیگری مثل کاهش بارندگی شدید یا بارانهای سیل‌آسا نیز صادق است. نابودی جنگلها باعث فرسایش گسترده و سیلابهای زیادی شده، حرکت خاک به خصوص لایه قابل کشت خاک منجر به بحران کویری شدن و بیابان‌زایی در سطح گسترده شده و حتی در حال حاضر نیز نمونه‌هایی از بیابان‌زایی در گیلان مشهود است. برنامه‌های متعددی برای بهبود این شرایط و پیشگیری از آن ایجاد شده است که پروژه «بانی جنگل» نیز یکی از آنها است.
چرا باید در «بانی جنگل» مشارکت کنیم؟
در این گونه پروژه‌ها بایستی به موارد بسیاری توجه ویژه داشت. مانند آگاهی‌رسانی، آموزش و ترویج روشهای سازگار با زیست در منطقه و … که معمولاً به آن‌ها به اندازه‌ای که باید و شاید توجه نمی‌شود. در «بانی جنگل» تمام سعی خود را می‌کنیم که به این موارد توجه کنیم و بر خلاف دیگر پروژه‌های این چنینی مانند طرح هجرت (خروج دام از جنگل) و طرح تنفس به مواردی که مطرح شده بیش از پیش اهمیت دهیم. برنامه عملی طرح‌های جنگلداری در گیلان مربوط به دهه 40 شمسی است. زمانی که آلمانی‌ها برای اولین بار آن را ترسیم کردند و تا چند سال پیش هم مورد استفاده بوده است. این برنامه یکی از دلایل آسیب دیدن خاک و آب و کاهش کیفیت جنگل بوده است. در حالی که پروژه «بانی جنگل» با نگاه به مسایل مطروحه و با هدف احیای جنگل شکل گرفته و برای هر جنبده‌ای در جنگل حق حیات قائل است. این پروژه همچنین دارای معیارهای مشخصی است که به شفافیت آن کمک خواهد کرد. پیش از آن بهتر است بدانیم که جنگل باعث تلطیف آب‌وهوا می‌شود و به طبیعت تعادل می‌دهد. ریزش برگهای درختان جنگل باعث حاصلخیزتر شدن خاک می‌شود و از هدررفت آب جلوگیری می‌کند. همچنین پشتوانه‌ای برای کشاورزی است. جالب است بدانید در دنیا کشاورزی در نزدیکی جنگل دارای آفات کمتر و رقابت‌پذیری بیشتر است.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

ورود

گذرواژه خود را فراموش کرده اید؟