در طی قریب به نیم قرن گذشته جنگل لیشک سیاهکل بنا به مقاصد مختلف از جمله قاچاق چوب پاکتراشی شده است. سالها از آن روزها میگذرد و مادر زمین هر لحظه در انتظار آدمهایی لحظهشماری میکرد که از او و تکتک فرزندانش حمایت کنند. ترجیح او بر این بود که این افراد مسیر پایداری را بشناسند و آن را به همگان معرفی کنند. وقتی بانیجنگل در این راه قدم گذاشت، یک دست بود! ما میدانستیم یک دست صدا ندارد، پس دست حمایت دادیم با مردم و تمام شرکتهایی که راهشان با ما هممسیر بود.
حامیان جنگل در این مسیر تکتک افراد و شرکتهایی هستند که نهالها را خریدند و سینه به سینه این سنت را یاد دادند. بانیجنگل، بانی مسئولیت اجتماعی برخی شرکتها نیز شد که در ادامه میبینید.
دیجیکالا، شفافیت، نوآوری، چابکی و مسئولیتپذیری!
دیجیکالا اکنون به عنوان یک برند شناخته میشود. برندی که پا را از فروش لوازم دیجیتال فراتر گذاشته و اولین مرجع افراد برای هر نوع خریدی است. مسئولیتپذیری دیجیکالا تنها در پاسخگویی سریع و شفاف به مشتریان خلاصه نمیشود. این بار در راستای مسئولیت اجتماعی به بهبود ردپای کربنی میاندیشد. بانیجنگل با وجه مشترک مسئولیتپذیری و شفافیت در ارائه خدمات در کنار این شرکت است. به همین دلیل، آنها با حضور در منطقه لیشک سیاهکل اقدام به خرید ۱۱۰۰ اصله نهال کردند. بانیجنگل از داشتن حامیانی آگاه و مسئولیتپذیر خوشحال است.
درسا، برندی که به اندیشه و اصالت میاندیشد!
برند درسا در راستای مسئولیت اجتماعی شرکتی به بانیجنگل معرفی شد. این برند که سالهاست در زمینه مد و پوشاک فعالیت میکند با یک تیر، دو هدف را نشانه گرفت. با تامین سرمایه کاشت 600 نهال در جنگل لیشک سیاهکل، هم ردپای کربنی خود را بهبود بخشید و هم با تقدیم نهالها به کادر درمان به صورتی نمادین از خدمات ارزشمند این عزیزان علیالخصوص در دوران سخت کرونا قدردانی کرد. بانی جنگل به داشتن حامیانی مثل برند درسا مفتخر است.
تیاور، یاوری که رسمش همراهی و پایداری است
تیاور در زبان محلی به معنی یاور تو است. کسی که رهایت نمیکند و قدم به قدم با تو رشد میکند و خودش را در قبال تو مسئول میداند. تیاور به توسعه اشتغال روستایی میاندیشد و در همین راستا اقدام به بستهبندی و عرضه محصولات محلی میکند. او با رسم بانیجنگل یعنی مدیریت پایدار و احیای اکوسیستم جنگلی آشنا است و اهداف مشترک دارد. تیاور معتقد است، راه یار و یاور زمین بودن از مشارکت در احیای جنگلهای هیرکانی میگذرد. به همین دلیل بخشی از فروش خود را به صورت ماهیانه به کاشت و نگهداری از بذر و مشارکت با بانیجنگل اختصاص میدهد. تیاور با مشارکت در بانیجنگل تابحال در تامین سرمایه کاشت 1800 نهال و بذر هیرکانی سهیم بوده است.
پیامگردان تهران، حرفهای و به روز در تبلیغات
پیامگردان تهران یک شرکت حرفهای و خلاق در حوزه مشاوره بازاریابی و تبلیغات است. این شرکت در اسفند ماه 1400 اقدام به خرید و اهدای 1500 اصله نهال کرد و با اهدای آن به کارکنان، قدمی استوار در راستای فرهنگسازی کاشت و اهدای نهال و حمایت از زیستگاههای طبیعی برداشت. بانیجنگل امیدوار به اشاعه این فرهنگ و پایداری آن است.
حامیان شمشاد، پرورشگاه شمشاد هیرکانی
شمشاد از گونههایی است که به دلیل آفت شبپره شمشاد مورد هجوم واقع شد و هنوز هم به راحتی تولید نمیشود. NGO محیطزیستی حامیان شمشاد در مازندران فعالیت میکند. آنها به صورت تخصصی، اقدام به کاشت و قلمهزنی شمشاد کردند و به این صورت از این گونه حمایت میکنند. سال گذشته 49 اصله نهال 4 ساله شمشاد را به بانیجنگل اهدا کردند و بانی پرورش این گونه در جنگلهای هیرکانی شدند.
زنبورستان سام لاهیجان، «هاچ» به خانه میرود
نهال انجیلی به سختی پرورش مییابد. در همین راستا زنبورستان سام لاهیجان اقدام به پروش این گونه کرده است و از آنجا که معتقد است هر گونه ای باید در زیستگاه خودش پرورش پیدا کند، 50 اصله نهال انجیلی را به بانیجنگل اهدا کرد. بدین صورت، هم حمایتش از بانیجنگل را اعلام کرد و هم نهالها را برای پرورش در زیستگاه خودشان منتقل کرده است.
دس باغ، گردشگری کشاورزی
شاید پرورش بذر در طبیعت حاصلخیز شمال کار سختی به نظر نیاید ولی دو نکته حائز اهمیت است. اول اینکه کاشت و پرورش بعضی گونهها نیاز به مراقبت ویژهای دارد و دوم حمایت از گونههای دیررشد و یا در معرض انقراض شکیبایی به خصوصی میطلبد. تیم دس باغ با تمرکز در مورد گردشگری کشاورزی به نگهداری و حفاظت از گونههای جنگلهای هیرکانی میپردازند و بدین شکل در کنار بانیجنگل هستند.